Листоноші хочуть більше заробляти: у Польщі назріває новий страйк

Листоноші хочуть більше заробляти: у Польщі назріває новий страйк

Співробітники Poczta Polska хочуть більше заробляти. Листоноші вимагають збільшення зарплат, інакше — планують протестувати. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомляє Dziennik Gazeta Prawna, листоноші вимагають підвищення зарплат на 500 злотих  ще з 1 лютого 2019 року. Якщо керівництво не виконає ці умови (переговори про компенсаційний фонд заплановано на 30 квітня), то профспілка поштарів — а це понад 15% осіб, які працюють — почнуть протест. Співробітники Poczta Polska працюватимуть у жовтих жилетах. Наступним етапом протесту буде пікет перед центральним управлінням поштового відділення.

— Ми подали заявку на підвищення з.п. ще на початку року — на 350 злотих брутто. Проте, протягом цих кількох місяців так і не отримали позитивного відгуку від роботодавця, який, на нашу думку, спеціально затягує час. Тому ми підняли суму до 500 польських злотих і змінили тон очікування на вимогу”, — говорить Богуміль Новицький, голова NSZZ «Солідарність» Почта Польська.

Poczta Polska підкреслює, що підвищення оплати праці працівників є одним з пріоритетних питань стратегії компанії з 2016 року, а зарплати поштових послуг постійно підвищуються протягом трьох років.

— Перші системні підвищення заробітної плати розпочалися у 2016 році. За останні 3 роки Poczta Polska збільшила заробітну плату в 7 разів. Подальше збільшення оплати праці залежить від фінансового стану компанії. Poczta Polska є акціонерним товариством, що належить на 100 відсотків до скарбниці РП. А станом на 30 квітня 2019 року планується чергова зустріч з представницькими профспілковими організаціями з питань фонду оплати праці”, — говорить Юстина Сівек з Poczta Polska.

Марія Матисек, що входить до профспілки водіїв і працівників Poczta Polska, яка подала петицію щодо запровадження програми Pocztowiec +, і бореться за 500 злотих  надбавки — Марія Матисек звернулася з проханням надати працівникам пошти мінімум 500 злотих з Державного казначейства. Підтримка не буде надана членам наглядової ради, правління та особам, які займають управлінські функції в ПП (за винятком осіб, які заробляють менше 5000 злотих).

Poczta Polska є найбільшим роботодавцем в країні.

Як видно, обсяг заробітку та якість роботи свідчить про постійну нестачу працівників і постійний їх пошук. Детальніше про цю тему можна прочитати  тут.