Міністерство здоров’я застерігає від кібератак у зв’язку зі щепленнями
Ілюстраційне фото pixabay.com/Gerd Altmann

Міністерство здоров’я застерігає від кібератак у зв’язку зі щепленнями

Охочих вакцинуватися від Covid-19 закликають вважати на спроби поширення підозрілої інформації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Польське Міністерство здоров’я застерігає від небезпеки кібератак, пов’язаних з фактом, що розпочалася реєстрація на щеплення проти Covid-19. Посилаючись на інформацію групи реагування на інциденти в мережі CERT, Міністерство здоров’я наголошує, що, зокрема, необхідно вважати на підозрілі електронні листи, SMS-повідомлення, веб-сторінки, додатки і телефонні дзвінки, які вимагають від нас негайної реакції, а також на сенсаційні повідомлення та вебсторінки, що вимагають додаткового логування, включно з тими, які походять з акаунтів знайомих у соцмережах.

Міністерство здоров’я наголошує, що вакцинація проти коронавірусу на кожному етапі є безкоштовною та добровільною. Немає ніяких оплат ані необхідності виписуватися з реєстрації. Офіційну інформацію про щеплення можна знайти за адресою gov.pl/szczepimysie. «Якщо ви бачите підозрілі повідомлення та активність, пов’язану з темою щеплень від COVID-19 – повідомляйте про них на нашій вебсторінці – https://incydent.cert.pl», – звертається у твітері Міністерство здоров’я у твітері.

IAR/Н.Б.