Міністр охорони здоров’я Польщі інформує про ситуацію з епідемією коронавірусу
Łukasz Szumowski PAP/Tomasz Gzell

Міністр охорони здоров’я Польщі інформує про ситуацію з епідемією коронавірусу

Міністр охорони здоров’я Польщі Лукаш Шумовський повідомив, що у Польщі і далі не підтверджено присутності коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр охорони здоров’я під час брифінгу підбив підсумки щодо епідеміологічної ситуації, пов’язаної з коронавірусом.

Очільник Міністерства охорони здоров’я Польщі зазначив, що польські служби застосовують усі процедури щодо безпеки громадян. Лукаш Шумовський повідомив також, що сьогодні з лікарні випишуть 30 поляків, які повернулися з китайської провінції Ухань.

«Зараз ми маємо у Польщі 12 госпіталізованих, а 13 осіб – під наглядом у домашніх умовах. Понад 100 осіб – під наглядом санітарних служб, у світі є понад 70 тисяч заражених цим вірусом, але, підкреслюю, у Польщі його немає», – сказав Лукаш Шумовський.

Лукаш Шумовський також сказав, що сьогодні з лікарні буде виписано поляків, яких на початку лютого було евакуйовано з провінції Ухань до Вроцлава.

«Після чотирьох перевірок і аналізів на присутність генетичного коду коронавірусу сьогодні ми виписуємо усю цю групу поляків, яка приїхали з Ухані. Усі вони здорові. Усі були понад 14 днів під наглядом. Усі проби… Можливо, їх було навіть забагато, але ми хотіли бути впевненими в тому, що вони здорові і щоб поляки, щоб ці пацієнти почували себе у безпеці», – зазначив Міністр охорони здоров’я Польщі.  

Протягом найближчих днів польські служби евакуюють з китайської провінції Ухань чергових двох громадян Польщі, які висловили бажання повернутись у свою країну. Евакуйованих поляків буде забезпечено усіма необхідними процедурами безпеки, а після повернення до країни вони пройдуть карантин.

До сьогодні у світі зафіксовано понад 74 тисячі заражень. За межами Китаю, присутність патогену підтверджено у більш менш 800 осіб.

IAR/М.К.