МЗС Польщі не виключає блокування Північного потоку 2
Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау Twitter/MSZ

МЗС Польщі не виключає блокування Північного потоку 2

Міністр закордонних справ Польщі Збіґнєв Рау не виключив блокування Північного потоку 2, але, – як каже дипломат, – імпульс не надійде з Німеччини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Очільник польської дипломатії Збіґнєв Рау сказав Польському радіо, що після спроби отруєння Алєксєя Навального Німеччиною прокотила дискусія про доцільність газопроводу Nord Stream 2, але її виграли ті, хто хоче завершити цей інвестиційний проект. Не змінює цього той факт, що зараз у Німеччині дискусія пожвавилася.

«Від цієї, навіть відновленої дискусії в Німеччині на цю тему я б не чекав багато в цьому питанні. Навіть якщо блокування все-таки відбудеться, воно вийде зі Сполучених Штатів, і це буде причиною, чому цей інвестиційний проект не буде завершений», – сказав очільник МЗС Польщі.

Ідеться про американські санкції. По-перше, у грудні 2019 року США запровадили санкції проти компаній, які беруть участь у будівництві Північного потоку 2. Найновіші, розширені санкції, – цільові. Вони скеровані проти компаній, що постачають обладнання, страхують і сертифікують кораблі та сам газопровід Північний потік 2.

IAR/Л.І.