На думку експертів, українці повернуться до Польщі після закінчення карантину

На думку експертів, українці повернуться до Польщі після закінчення карантину

Більшість українців, які виїхали з Польщі у зв’язку з пандемією коронавірусу, захочуть якнайшвидше повернутися, — заявив президент Української асоціації міжнародної зайнятості Василь Воскобойник. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За даними агентства «Укрінформ», з 15 березня близько 150 тисяч українців повернулися з Польщі на Батьківщину. За оцінками, ще приблизно 1,5 мільйона українців зараз працюють в Польщі.

— В Україні за останні роки сформувався прошарок населення, який постійно приїжджає на роботу до інших країн, переважно до Польщі. В середньому ці люди працюють за кордоном півроку і стільки ж часу перебувають вдома, — пояснив експерт.

Воскобойник зауважив, що ці люди готові працювати за кордоном 10-12 годин на день, щоб більше заробити, а зараз, на час карантину, ставляться до перебування вдома як до незапланованої відпустки.

На його думку, в Україні є достатня кількість вакансій, які могли б зайняти працівники, які повертаються з-за кордону, але ці посади їх не задовольняють, оскільки пропонована середня зарплата в три-п’ять разів нижча за зарплату в Польщі.