На пошті у Варшаві роздавали цукерки з LSD

На пошті у Варшаві роздавали цукерки з LSD

Недитячі льодяники — новий наркотичний тренд серед молоді. Працівниця пошти не розуміла, що з нею коїться, коли дістала “видіння” після споживання звичайного на перший погляд цукерка. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Варшавська поліція вилучила льодяники та жилейки з LSD в поштовому відділенні в районі Тарговек (Targówek). Працівниця пошти спробувала їх на смак, а також мала необачність почастувати «диво-ласощами» чоловіка і внучку.

У одному з поштових відділень у Варшаві з’явилися цукерки. Ніхто не знав, звідки вони взялися, працівники пошти подумали, що хтось просто залишив ласощі, щоб почастувати відвідувачів. Пізніше виявилося, що цукерки були нашпиговані наркотичними препаратами.

По якомусь часі поштарка задзвонила на поліцію, жінка сказала, що вона їла цукерку, а пізніше потрапила до лікарні з дивними симптомами.

Жінка повідомила поліцію, що забрала желе з коробки в поштовому відділенні, де вона працює. Після зміни, взяла декілька цукерок щоб почастувати родичів. Через кілька секунд вона, її чоловік і 5-річна онука почали відчувати дивні симптоми і були госпіталізовані. Виявилося, що солодощі містили заборонену психоактивну речовину ЛСД.

Поліцейські прибули на пошту. Там вони знайшли три пластикові пакети з барвистими цукерками. Як показав лабораторний аналіз, LSD був знайдений у всіх упакуваннях.

Як говорить підком. Пауліна Онишко поліція підозрює, що цукерки випали з якоїсь посилки. Упаковка, в якій були цукерки, ніяк не була позначена, тому не можна було визначити ні відправника, ні одержувача. Помічник комісара також пояснює, чому працівники пошти не викинули солодощі.

— Працівники пошти помітили цукерки і думали, що хтось їх приніс. Вони поставили їх на стіл, не підозрюючи, що з ласощами щось може бути не так”, — каже підком. Онишко. До слова, інші працівники пошти не повідомляли про будь-які тривожні симптоми — вони, мабуть, не їли цукерок.

У зв’язку з тим, що не вдалося визначити, походження желе та льодяників, які були знайдені в поштовому відділенні в Тарговек, поліція вимагає обережності.

«Ми застерігаємо дітей і підлітків не їсти солодощі невідомого походження і невідомого складу, навіть коли наші друзі чи колеги пропонують їх, ні за яких обставин не приймати такі речі від незнайомців, і ми закликаємо батьків до посиленого нагляду за своїми дітьми», — йдеться в повідомленні поліції.

До слова, найновіший «тренд» серед школярів – льодяники з ЛСД. «Цукерки» містять наркотичну речовину і запаковані в блістер. Вони бувають зі смаком суниці, а також зі смаком лимона. Для підсилення ефекту, за словами школярів, ці наркотики запивають… олією. Злочинці роздають дітям такі «льодяники» для початку безкоштовно, на перерві, найчастіше – в загальновідомих шкільних «кулуарах». План – теж старий, як світ: викликати залежність і бажання придбати уже за гроші. Згодом наркоторговці, якими надалі стають і самі школярі, продають наркотики за ціною 50 злотих за одну «цукерку», а ще — роблять знижки постійним покупцям.

Підлітки з легкістю можуть дістати “солодощі” – поблизу шкіл. На дворових парканах для тих, хто в темі, торговці смертю залишають надписи з кодовим словом і адресою в Скайп, Телеграм чи інших мережах. Слід зауважити, що такий наркобізнес розрахований передусім на платоспроможних дітей небідних батьків, відтак поширювачі психотропів, наприклад у столиці, переважно концентруються навколо центральних шкіл.