На вулицях Вроцлава встановлять 30 нових камер спостереження

На вулицях Вроцлава встановлять 30 нових камер спостереження

Вроцлав хоче інвестувати близько 1,5 млн. злотих у розвиток системи моніторингу міста. Зокрема, з’являться нові камери в районі району «Чотири храми», площі Ринок, трамвайного терміналу «Лесніца» або в Псім Полі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Вальдемар Форисяк, речник міської охорони Вроцлава нагадує, що саме охоронці ретельно аналізують записи зі 180 камер, що працюють у Вроцлаві: «Ми працюємо без вихідних, 24 години на добу упродовж цілого тижня. Правоохоронці забезпечують спокій містян, порядок. Інформація, яку ми отримуємо з камер спостереження аналізуємо і передаємо до різних служб міста, а також, за потребою, до поліції, яка перебуває поблизу місця події» .

Войцех Адамський, директор департаменту безпеки та управління кризовими ситуаціями, пояснює, чому місто вирішило розширити систему моніторингу: «Можемо завжди відтворити подію. Скажімо, при суперечливих ситуаціях на вулиці, на масових заходах, у ресторані, чи будь-якій іншій».

Чиновники стверджують, що у 2017-18 роках, завдяки моніторингу, кількість злочинів зменшилась на 419. Які незаконні дії можна захопити? Як розповів Бартломій Баяк: « Йдеться, насамперед, про всілякого роду правопорушення: розбої, хуліганство, дрібні крадіжки та ін.».

Дотепер столиця Нижньої Сілезії діяла в системі профілактичного моніторингу 181.

Доступ до моніторингу міста також матиме новий пункт охорони міста Вроцлава в Сукєнніце.
Інформація: radiowroclaw.pl
Фото ілюстративне: pixabay.com