Наступні житлові райони у Вроцлаві підпадають під зону платного паркування (перелік)
http://travels.co.ua/wp-content

Наступні житлові райони у Вроцлаві підпадають під зону платного паркування (перелік)

Радники місцевих мікрорайонів, які є творцями цього проекту, вважають, що примус водіїв платити за парковку збільшить оборот автомобілів в центрі міста, де водії вже мають величезні проблеми з пошуком вільних місць. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У понеділок, 25 червня поточного року, в магістрат Вроцлава надійшов запит про розширення зони платного паркування для шести житлових районів міста. Радники місцевих мікрорайонів, які є творцями цього проекту, вважають, що примус водіїв платити за парковку збільшить оборот автомобілів в центрі міста, де водії вже мають величезні проблеми з пошуком вільних місць.

— На сьогодні зони платного паркування у Вроцлаві були окреслені ще в 2003 році, коли на тисячу мешканців столиці Нижньої Сілезії припадало 300 автомобілів. Тепер це число удвічі більше, і щодня до 200 000 автомобілей в’їжджають до Вроцлава”, — говорить Йоля Ніжодзка, голова правління житлового комплексу Старого міста.

Згідно твердження радних окремих мікрорайонів, розширення платних паркувальних зон буде стимулювати водіїв, щоб залишити машину та переміщатися по місту з допомогою громадського транспорту. Нова «устава» зробить місто безпечнішим і чистішим. — Стан міських доріг, тротуарів та зелених зон погіршується з року в рік. Парковка в центрі міста, особливо в заборонених місцях (в межах перехресть і пішохідних переходів), закриває видимість для водіїв і, таким чином, викликає небезпеку у найбільш вразливих участках дорожнього руху, а також — для пішоходів і велосипедистів”, — пояснює Йоля Ніжодська.

Згідно з поданим в понеділок клопотанням, платна паркувальна зона буде розширена в наступні райони Вроцлава: Nadodrze, Ołbin, Przedmieście Świdnickie, Przedmieście Oławskie, Tarnogaj i Szczepin.

Проект резолюції не означає, однак, що платні парковки займуть всю площу житлових масивів, а тільки окремі вулиці, на які вкажуть радники і жителі районів — відбудеться голосування для визначення платних паркувальних місць. Творці проекту пропонують, щоб особи, котрі прописані на терені цих мікрорайонів могли придбати річний абонамент на парковку в розмірі 100 злотих, немісцеві автомобілісти ж платитимуть за місце цілих 150 злотих (мова про тих осіб, що сплачують податки у Вроцлаві), а всі інші — 300 злотих і 2 злотих в перший раз (як в зоні С).

— Ми хотіли б, щоб автівки паркували на короткий час. Це би було добре для ротації автомобільного транспорту у місті”, — каже Ірена Гольчак, член ради передмістя Свідниці. — Ми прагнемо розвантажити центр міста від машин, особливо тих, що рухаються в самому центрі міста”, — додає вона.

Кошти, які місто буде отримувати за оплату парковки, будуть витрачені на ремонт тротуарів, велосипедних доріжок, скверів і газонів в тому районі, в якому вони були оплачені.

Джерело: Магістрат Вроцлава