Нелегальні мігранти все частіше користуються товарними потягами
http://external.polskieradio.pl/files/a85b48fc-701c-4a7a-bf05-ade173dd2428.file

Нелегальні мігранти все частіше користуються товарними потягами

Найчастіше вони ховаються у потягах на території Італії, переїжджають Швейцарію і покидають потяги на території Німеччини. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Нелегальні іммігранти задля того, щоб в’їхати з Італії до Німеччини все частіше використовують міжнародні товарні потяги. Німецькі служби зміцнили контроль товарних потягів і прикордонних перевантажувальних станцій на півдні країни. Прикордонну територію будуть контролювати також гелікоптери.
З Берліна повідомляє Вальдемар Машевський:

«З початку року у лянді Баден-Віттенберг у міжнародних товарних потягах було затримано понад 250 іммігрантів. Скільком іммігрантам таким чином вдалося потрапити до Німеччини, – невідомо. Минулого року таким чином намагалися в’їхати до країни кілька мігрантів.
«Найчастіше такі особи ховаються у потягах на території Італії, переїжджають Швейцарію і покидають потяги на території Німеччини», – повідомляє поліція місцевості Вайль на Райні, яка межує з Францією та Швейцарією.
Карстер Любер з інспекційного підрозділу наголошує, що така подорож для мігрантів дуже небезпечна і ризиковна, тим більше, що вже на території Німеччини вони зіскакують з потяга, який мчить на повну потужність. «Ми маємо справу з абсолютно новою ситуацією, яка нас дуже турбує», – сказав Любер».

Федеральна поліція остерігається, що все частіше викриті намагання нелегального перетину німецького кордону у товарних потягах, – це початок нової перевалочної дороги для мігрантів.

IAR/В.П