NFZ Польщі рекомендує…

NFZ Польщі рекомендує…

Відтепер Національний фонд охорони здоров’я (NFZ) РП буде стежити за тим як харчуються поляки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Що їсти, як пити воду, чи можна вживати алкоголь, чи їсти морозиво з хворим горлом – розповідають в Національному фонді охорони здоров’я (NFZ) Польщі.

Відтепер NFZ дає поради, як правильно стежити за здоров’ям. Полякам рекомендовано притримуватися дієти – створено веб-сайт з меню «для всіх» (пол. «dla każdego»).

Narodowy Fundusz Zdrowia в нашій уяві асоціюється  скоріше з високими внесками за медичне страхування і величезними чергами у державних клініках, ніж з фактичним поліпшенням здоров’я поляків. Тим часом, установа запустила спеціальний веб-сайт, на якому можна скласти збалансований раціон і меню «для всіх».

Сайт з персональною дієтою

Щоб отримати персональне меню, потрібно зареєструватися на diet.nfz.gov.pl. Щоб налаштувати профіль на веб-сайті, потрібно лише вказати адресу електронної пошти та встановити пароль для облікового запису. Потім на веб-сайті потрібно ввести такі дані, як вік, вага, стать, висота або рівень щоденної фізичної активності, завдяки чому обчислюється індивідуальний індекс ІМТ та щоденний попит організму на енергію.

Тепер ми можемо повною мірою скористатися перевагою профілю. Це і 14-денна дієта DASH, розроблена американськими вченими і часто рекомендована дієтологами. Дієта доступна в трьох варіантах: 1200, 1500 і 1800 ккал і може бути завантажена у форматі pdf.

Додаткові смаколики

На сайті також є вкладка «Список покупок» («lista zakupów»), яка автоматично генерує список інгредієнтів, необхідних для приготування страв на певний день. Існує ще один «бар’єр» або «порада дня» на сайті, наприклад: «слід обмежити поживання цукру і солодощів. Альтернативою солодощів є фруктові салати, пудинги і домашні тістечка».

Також є можливість завантажити пробну дієту з енергетичною вартістю 1200 ккал — ця версія не вимагає входу.

Отже, як же харчуються поляки на що день? 

Якщо ж говорити чисто про національну польську кухню, то сюди входять такі страви, як: бігос, голінь, пироги, червоний борщ, ковбаси. У всіх польських кафе  можна зустріти величезну різноманітність цих страв і спробувати різні види і варіації на цю тему.

Однак в буденності поляки абсолютно не вибагливі в їжі. У більшості сніданок і обід складаються з бутербродів і чашечки кави. Та й в цілому харчування просте, виготовувати вишукані речі, навіть по приходу гостей, ніхто не буде.