Нижня Сілезія: ліквідовано плантацію сортових наркотичних конопель

Нижня Сілезія: ліквідовано плантацію сортових наркотичних конопель

У четвер, 24/01/2019 дві плантації сортових наркотичних конопель правоохоронці виявили на теренах Любіна та Глогова в Нижній Сілезії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Особи, відповідальні за протиправні дії, були затримані. Посів і вирощування наркотичних засобів карається позбавленням волі на строк до 3 років, а коли суб’єктом злочину є значна їх кількість — навіть до 10 років.

Співробітники поліції з Любіна конфіскували 8 кущів канабіса, з яких можна було отримати велику кількість комерційної марихуани. Також правоохоронцями було вилучено спеціалізоване обладнання для вирощування наркотичних рослин. У цьому випадку був затриманий 50-річний житель повіту, який займався вирощенням плантації у своїй квартирі. Чоловік потрапив прямо до арешту і почув обвинувачення у вирощуванні наркотиковмісних рослин конопель. Його долю тепер розглядатиме суд.

В другому випадку розслідування поліції з Глогува призвело до розкриття та ліквідації плантації конопель у одній з квартир в багатоквартирному будинку. Співробітники правоохоронних органів вилучили 18 кущів каннабіса і вже перероблену засуху, кількість товару була достатньою для 8000 комерційних порцій. Вилучено також установку та обладнання для вирощування конопель. У справі затриманий 31-річний житель Глогува, який тепер відповість в суді за даний злочин. Чоловік почув звинувачення у вирощуванні та виробництві наркотиків, а також у володінні пристроями для їх виробництва. За рішенням суду він був тимчасово затриманий на три місяці арешту.

Це далеко не єдині плантації марихуани, ліквідовані поліцією Нижньої Сілезії в цьому році.

Нагадаємо, що володіння і вирощування рослин-наркотиків карається до 3, а коли предметом правопорушення є значна їх кількість, до 10 років позбавлення волі. 12 років тюрми отримає особа, що займається торгівлею наркотичними засобами.

Нині за двома справами відкрито кримінальне провадження. Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх причетних до незаконного посіву та вирощування конопель.