Нижня Сілезія: мати залишила дітей без нагляду та виїхала працювати за кордон
http://cerkvasm.kiev.ua/wp-content/uploads/2016/10

Нижня Сілезія: мати залишила дітей без нагляду та виїхала працювати за кордон

Ця історія не перестає шокувати. Важко зрозуміти, про що думала 30-річна жінка, яка залишила п’ятьох дітей без будь-якої допомоги. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на InPoland.

Ця історія не перестає шокувати. Важко зрозуміти, про що думала 30-річна жінка, яка залишила п’ятьох дітей без будь-якої допомоги. Шокуюча справа вийшла на яв, коли поліція прибула до сімейного дому в місцевості Єленя Гура, що у Нижній Сілезії. Офіцери отримали повідомлення про підозру, що діти можуть перебувати в ньому  без опіки дорослих.

Поліцейські вирішили перевірити інформацію. Коли вони з’явилися за вказаною адресою, то були вражені тим, що побачили. Удома офіцери знайшли п’ятьох дітей – братів та сестер, залишених без нагляду своєю матір’ю, яка поїхала працювати за кордон.

Дітей розмістити у дитячому будинку міського центру соціального забезпечення. Як інформує Йоанна Житкевич з місцевого управління MOPS, жодному з дітей нічого не сталося.

Сім’я отримала так звану синю карту (niebieską kartę). До цих пір соціальні працівники не мали змоги зв’язатися з жінкою. Суд займеться вирішенням цього питання, горе матір буде притягнена до відповідальності. Тим часом, за даними посадових осіб, з початку поточного року у прийомні сім’ї лише в Єленій Гурі потрапило до 20 дітей. Це найбільша така кількість за останні декілька років.

Малгожата Пшедзінговська, яка 15 років керує професійною прийомною сім’єю, стверджує, що це, серед іншого, випливає із невластивого виховання покоління 20-30 жінок.

Поведінка матері-заробітчанки просто не вписується в голову. 30-річна жінка виказалася крайньою безвідповідальністю. Вона відправилася на заробітки, залишивши п’ятьох маленьких дітей без нагляду. Коли вона перебувала за кордоном, її сини та доньки були одні в будинку.

Джерело:

Joanna Żytkiewicz
Miejski Ośrodek Pomocy Społecznej (MOPS) w Jeleniej Górze