Нижня Сілезія: рушив капітальний ремонт залізничної станції Вроцлав Мухобор
https://inpoland.net.pl/wp-content/uploads/2018/08/2-3-580x375.jpg

Нижня Сілезія: рушив капітальний ремонт залізничної станції Вроцлав Мухобор

Модернізація залізничної зупинки Вроцлав Мухобор матиме велике значення для мешканців Вроцлава та Вроцлавської агломерації. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на InPoland.

Самоврядуванням Нижньосілезького воєводства було передано PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. майже 20 млн злотих для будівництва та реконструкції діючих станцій та зупинок у Вроцлаві та в Єленій Гурі (Jeleniej Górze).

Модернізація залізничної зупинки Вроцлав Мухобор (Wrocław Muchobór) буде мати велике значення для мешканців Вроцлава та Вроцлавської агломерації. Зупинка розташована в межах залізничної колії № 273, одного з найважливіших маршрутів воєводства, що забезпечує зв’язок північно-західних районів Нижньої Сілезії з Вроцлавом.

Новий прохід під торами

Ремонт, запланований на зупинці Muchobór, стосується не лише колій і перехресть, тягової мережі, енергетики, управління залізничним рухом, але, насамперед, буде збудовано новий підземний перехід та реорганізовано обслуговування пасажирських перевезень.

— Вроцлав Мухобор є однією з найважливіших зупинок агломерації залізниці Нижньої Сілезії, що обслуговує більше 100 пасажирських поїздів протягом дня. На сьогодні ця станція знаходиться в страшному стані. Однак, у середині наступного року, після капітальної реконструкції відповідатиме всім стандартам залізничного транспорту ЄС. Ми знайшли додаткових 7 мільйонів злотих у Регіональній операційній програмі (Regionalnym Programie Operacyjnym), щоб ця інвестиція була реалізована в найближчому час — максимум півтора року”, — вважає Єжи Міхалак, член правління воєводства.

Зупинка Wrocław Muchobór знаходиться на маршруті від Вроцлава до Щеціна. У рамках проекту, також будуть модернізовані наступні залізничні лінії: LK 757 Wrocław Świebodzki – Wrocław Muchobór та LK nr 758 Wrocław Stadion – Wrocław Muchobór. Загальна вартість проекту складає понад 10,5 млн злотих, з яких майже 7,2 млн злотих надходять із фондів ЄС. Ремонтні роботи закінчаться восени 2019 року.

Нові залізничні зупинки на маршруті Вроцлав — Єленія Гура (Wrocław – Jelenia Góra).

Між станціями Єленя Гура та Єленя Гора Собешов, частково реконструюються колії та буде збудовано нові колії з обладнанням. Будуть, також перебудовані пристрої контролю залізничного руху та так звані sieci trakcyjne, а також маркування всередині станції. Існуючі зупинки ретельно реконструюють та оновлять.

Ці інвестиції є відповіддю на швидке збільшення кількості регіональних залізничних перевезень (збільшення кількості пасажирів на 62% в 2012-2016 рр.). Але це не єдиний вид діяльності в агломерації Єленя Гура. Поступово модернізується залізнична колія № 274 між Вроцлавом та Єленьою Гурою та залізнична лінія 311 між Пєховіце та Шклярською порембою (Piechowicami i Szklarską Porębą).

Проект «Будівництва залізничних зупинок уздовж маршрутів Вроцлав-Єленя Гура № 274 та 311 / Залізничної Агломерації Нижньої Сілезії» буде коштувати понад 18 млн злотих, з яких понад 12 млн виділено з фондів ЄС. Ремонтні роботи завершаться наприкінці 2019 року.

Джерело: Нижньосілезька залізниця