Нові обов’язки працедавців та робітників у Польщі під час карантину

Нові обов’язки працедавців та робітників у Польщі під час карантину

Турбота про безпеку громадян — найважливіша мета наступних введених обмежень. Нові норми стосуються також роботодавців та службовців. Перевірте, яких обов’язків слід дотримуватися з 2 по 11 квітня цього року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Роботодавці зобов’язані забезпечити працівників — незалежно від форми зайнятості — одноразовими рукавичками та дезінфікуючими засобами для рук. Виконання цих вимог є особливо важливим через поширення вірусу SARS-CoV-2 і.

Роботодавець зобов’язаний організувати робоче місце таким чином, щоб відстань між робочими місцями була не менше 1,5 метра.

— У випадку роботи на адміністративно-офісних посадах, столи в приміщенні повинні бути встановлені таким чином, щоб найближча пряма відстань між працюючими не була менше 1,5 метра. Аналогічно слід організувати роботу на робочих місцях, забезпечивши безпечну відстань між двома найближчими працівниками, — пояснює заступник міністра Станіслав Швед.

Якщо з структурних причин неможливо підтримувати відстань у 1,5 метра між двома найближчими особами, необхідно компенсувати відсутність цієї відстані, оснастивши працівників відповідними колективними чи індивідуальними засобами захисту.