Офіцери поліції будуть знімати на відео кожен крок

Офіцери поліції будуть знімати на відео кожен крок

Поліцейські в Польщі фіксуватимуть на відео всі свої діалоги з громадянами. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польська поліція записує нас!

На разі кожен виклик записується на камеру тільки в Катовіце! Поліцейські з Катовіце отримали камери, що записують кожен виклик, щоб не було сумнівів в тому хто правий. Камери роздали патрульним та групам швидкого реагування .(drogówki i patrolu interwencyjnego).

Патрульні поліцейські мають право зупиняти й перевіряти документи, а також затримувати громадян у випадку правопорушень. У кожного патрульного буде технічна можливість проводити зйомку на відеокамеру.

«Офіцери поліції будуть знімати повністю свій діалог з людьми. Часто люди ображали працівників поліції, потім заявляли, що ті ображали їх. Тепер так не вийде, діалог повинен бути двостороннім”, — йдеться в повідомленні Польської національної поліції.

177 камер отримали в командуванні в Катовіце, з яких 91 — поліцейські з “дрогувки”, а решта 86 — у розпорядженні груп швидкого реагування.

— Офіцер поліції перед службою отримує пристрій, що висить на уніформі. Камера записує зображення і звук”, — говорить Анета Орман, прес-секретар поліції Катовіце. Офіцер не може редагувати або видаляти запис.

Після завершення обслуговування пристрій переходить на спеціальну док-станцію у відділку, яка архівує запис і одночасно завантажує обладнання так, щоб наступного дня пристрій знову можна було використовувати під час патрулювання.

Навіщо ця камера?

Запис необхідний для прояснення незрозумілих ситуацій, якщо такі виникли. Запис також може бути використаний як доказ у суді.

В даний час в Польщі обладнано 2290 офіцерів з “живими” камерами. Їх поставляє варшавська компанія Enigma sp. z.o. Пристрої коштували більше 14 мільйонів злотих. Поступово такі пристрої отримають всі офіцери поліції в країні.