Польща дозволила іноземцям оскаржувати в суді відмову у Шенгенській візі
https://images.cdnyavp.pl/images/articles/f661aeb0f3dfd8372f622d3c0ca435cff80ab570.jpg

Польща дозволила іноземцям оскаржувати в суді відмову у Шенгенській візі

Польський уряд ухвалив проект, який дозволяє іноземцям звертатися до Воєводського адміністративного суду в Варшаві та оскаржувати відмову консульства відкривати Шенгенську візу. Зміни наберуть чинності з 1 січня 2019 року. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Польський уряд ухвалив проект, який дозволяє іноземцям звертатися до Воєводського адміністративного суду в Варшаві та оскаржувати відмову консульства відкривати Шенгенську візу. Зміни наберуть чинності з 1 січня 2019 року.
Як повідомляє YAVP.PL з посиланням на “Польське радіо”, внесення відповідних змін ініціювало польське МЗС. Там вважають, що  це забезпечить єдину практику ухвалення рішень з візових питань.
Зокрема, передбачається, що іноземець зможе подати скаргу до Воєводського адміністративного суду лише після того, як використає право на перегляд справи консулом. За даними Міністерства закордонних справ Польщі, у приблизно 30%  випадків переглядів, після надання заявником додаткової інформації або документів, рішення щодо Шенгенської візи змінюють.
Якщо клопотання про перегляд справи консулом не буде подаватися, то й судове оскарження стане неможливим. Таким чином у Польщі хочуть, щоб контроль Воєводського адміністративного суду стосувався тільки тих випадків, коли скаржник мав можливість представити свої аргументи на більш ранньому етапі провадження та використав це право.