Польща модифікує танки Т-72 на суму близько два мільярди злотих

Польща модифікує танки Т-72 на суму близько два мільярди злотих

На заводі Bumar-Labedy у місті Глівіце був підписаний контракт на ремонт і модифікацію танків Т-72 на суму 1,75 млрд зл.(понад 460 млн дол.). Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

За оцінками експертів, модернізація, яка відбуватиметься упродовж шести років, стосуватиметься понад 300 танків, інформує tvn24.pl.
«Цей великий контракт (…) дозволяє нам вірити, що, увійшовши в третю декаду XXI століття, наша армія буде насправді найкраще обладнана. Це історичний момент, ми маємо справу з іншою віхою для відновлення потенціалу польської армії», — прем’єр-міністр Матеуш Моравецький у Глівіце.
Танки повинні бути відремонтовані та модифіковані, що, як зазначає міністр національної оборони Маріуш Блащак, полягатиме в облаштуванні сучасних прицілів і приладів спостереження, і в цифровій комунікації. Ремонтна потужність Bumar-Labedy оцінюється приблизно в 50 танків на рік, і контракт повинен бути виконаний протягом шести років. 318 танків є основною зброєю шести танкових батальйонів.
Він додав, що модернізація танків Т-72 на польських заводах є також хорошою можливістю зберегти робочі місця і розвивати оборонні можливості.