Польща почала більше купувати українських товарів: оприлюднені цифри та доходи

Польща почала більше купувати українських товарів: оприлюднені цифри та доходи

Українські товари стали значно краще продаватися в Польщі. Популярністю користується не лише продукція важкої промисловості, а й агропромислового комплексу та харчопрому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Я в Польщі”.

Українські товари стали значно краще продаватися в Польщі. Популярністю користується не лише продукція важкої промисловості, а й агропромислового комплексу та харчопрому. Про це йдеться в офіційному “Твіттері” Мінекономрозвитку України, повідомляє Yavp.pl.

Так, у першому півріччі 2018 року експорт українських товарів до Польщі збільшився на 30,5%. Завдяки цьому, обсяг отриманих від торгівлі коштів склав 1,7 мільярдів доларів. Якщо проаналізувати структуру, то найкраще в Польщі продаються вироби з чорних металів – 15,1%, електричні машини – 12,5%, руди, шлаки і зола – 12,4%, меблі – 7,3%.

У Мінекономіки додають, що за підсумками 2017 року Польща є другим за величиною торговельним партнером України серед країн Єврозони. Лідером за цим показником поки що залишається Німеччина.

Крім того, Польща продовжує напряму інвестувати серйозний капітал в Україну. Зокрема, в першому кварталі 2018 року обсяги інвестицій склали майже 590 мільйонів доларів. Найперспективнішими напрямами, куди охоче заходять польські інвестори, є промисловість (52,0%), фінансування і страхування (19,4%), а також оптова та роздрібна торгівля (13,1%).