Польща вироблятиме атомну енергію

Польща вироблятиме атомну енергію

Міністерство енергетики в Польщі планує побудувати першу в країні АЕС до 2033 року. До 2040-2045 років Польща розраховує отримувати до 20% енергії від атомної енергетики. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Атомна енергетика для Польщі — один із способів уникнути використання вугілля, яке забруднює атмосферу сильніше, ніж інші види палива. Зараз на нього припадає 80% усієї енергії, що виробляється в країні. При цьому значна частина йде на опалення будинків. Як повідомляє «Європульс», 30% поляків використовують вугілля для опалення власного житла. До 2040 року уряд планує скоротити частку вугілля в енергетичному балансі до 30%.
Втім, Польща, щоб відмовитися від використання вугілля покладається не тільки на атомну енергію. Так, провідна енергетична компанія Польщі PGE до 2030 року планує побудувати найбільшу в країні офшорну вітроелектростанцію. Її потужність буде лише в 2,5 рази менше планованих потужностей АЕС.
Багато європейських країн планують повністю відмовитися від вугільних електростанцій в майбутньому: Данія, Фінляндія, Італія, Франція, Нідерланди, Бельгія та Португалія відмовляться від вугілля до 2030 року, а Італія — до 2035.