Польщі потрібні будівельники: працедавці чекають на українців

Польщі потрібні будівельники: працедавці чекають на українців

Чи врятують іноземці сферу будівництва? В Польщі бракує вже понад 100 тисяч працівників, а далі буде ще гірше. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Незважаючи на призупинення деяких інвестицій у будівництво, країні все ще бракує близько 100-120 тисяч співробітників. За даними галузі, у 2020 році ситуація буде ще гіршою: розпочнеться ремонт колій та будівництво доріг, а частина українців поїде до Німеччини.

Зайнятість у цій галузі останнім часом зростає. У середині цього року було працевлаштовано 420 тисяч людей. Проте будівельні компанії досі скаржаться на те, що їм не вистачає робочих рук, — зазначає gazetaprawna.pl.

— Кількість працівників у будівництві зараз менша приблизно на 70 тисяч, порівняно з рекордним 2011 роком. Однак слід зазначити, що в той час масштаби інвестицій були меншими, ніж сьогодні. За підрахунками, дефіцит працівників у будівництві зараз становить близько 100-120 тисяч осіб, — каже Ян Стилінський, керівник Польської асоціації будівельних роботодавців.