Польська фірма виготовила тест для швидкого визначення коронавірусної інфекції: достатньо лише 10 хвилин

Польська фірма виготовила тест для швидкого визначення коронавірусної інфекції: достатньо лише 10 хвилин

Польська компанія з лабораторної діагностики BioMaxima S.A. повідомила про створення нею швидких скринінгових тестів на виявлення коронавірусу. Результат тесту можна дізнатися вже через 10 хвилин. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Тести на виявлення коронавірусу вже зареєстрували в Управлінні реєстрації лікарських засобів, медичних виробів та біоцидних препаратів у Польщі (URPL). До слова, BioMaxima S.A. — польський виробник мікробіологічних середовищ, систем чутливості, а також реагентів та діагностичного обладнання in vitro.

— Тест дає можливість швидкої скринінг-діагностики. Це рішення дозволяє вводити людей із інфекцією 2019-nCoV в групи підвищеного ризику, які потім повинні бути піддані більш точній та підтверджуючій діагностиці в одній з уповноважених лабораторій. Ми сподіваємось, що використання скринінгових тестів у сучасній ситуації сезону грипу дозволить уникнути труднощів у функціонуванні міжнародного транспорту, компаній та установ, викликаних коронавірусною інфекцією. Такі алгоритми поведінки, які дозволяють відрізнити «звичайний» грип від індукованого 2019-нCoV, вже впроваджуються, серед інших у Німеччині — наголосив Лукаш Урбан, голова правління BioMaxima S.A.

Більше інформації про компанію можна знайти ось ТУТ.

Фото ілюстративне, з вільних джерел