Польські прикордонники затримали росіянина, якого розшукує Євросоюз

Польські прикордонники затримали росіянина, якого розшукує Євросоюз

Прикордонники ДП «Медика» затримали громадянина Росії, який перетнув так званий «зелений кордон» з України до Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Затриманий перебував у розшуку в Євросоюзі за підозрою у вчиненні тяжких злочинів, у тому числі за загрозу вбивства.
«Прикордонний патруль завдяки приладу нічого бачення зауважив з українського боку чоловіка, який підійшов до кордону, а потім босоніж перескочив перешкоди і через кущі потрапив на територію Польщі. Прикордонники влаштували засідку», – повідомляють у прес-службі www.bieszczadzki.strazgraniczna.p
Іноземець усвідомлював, що не зможе легально потрапити в ЄС тому вибрав інший, як підтвердили прикордонники — не менш ефективний маршрут (так званий «зелений кордон»).
Затриманий не мав документів, однак на підставі міжнародних баз розшуку було встановлено, що це 39-річний громадянин Росії чеченської національності, якого розшукує влада Німеччини за підозрою у пограбуванні та погрози вбивством, за що його чекає позбавлення волі.
Російський громадянин залишається у розпорядженні прокуратури.
За даними Прикордонної служби Польщі, від початку 2019 року на польському відрізку кордону з Україною на Підкарпатті затримали понад 200 осіб, розшукуваних на підставі національних та міжнародних баз розшуку.