Польські прикордонники затримали українця, який незаконно працевлаштовував земляків
https://nadodrzanski.strazgraniczna.pl/dokumenty/zalaczniki/7/7-104809.jpg

Польські прикордонники затримали українця, який незаконно працевлаштовував земляків

Польські прикордонники зловили 5-х нелегальних робітників із України, котрі працювали на будові без письмового контракту, що є порушенням польського законодавства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польські прикордонники зловили 5-х нелегальних робітників із України, котрі працювали на будові без письмового контракту, що є порушенням польського законодавства.

Про це повідомив інспектор Рафал Потоцький з прес-служби Надоджанського відділку прикордонної служби РП, відзначивши, що українці через це порушення будуть змушені добровільно залишити Польщу та не зможуть знову в’їхати до країни у найближчий рік.

Співробітники прикордонної служби у Тупліце (Placówki Straży Granicznej w Tuplicach) в рамах здійснення перевірки законності зайнятості іноземних працівників на одній з місцевих фірм встановили, що всі 5-ро громадян України працювали без належних документів. Чоловіки займалися внутрішніми ремонтними роботами на будівельному майданчику. Їхньому працедавцю (до слова, теж українцю) за нелегальне працевлаштування загрожує штраф у сумі щонайменше близько 3 тисячі злотих. Якщо виявиться, що він переконував співвітчизників, що не треба контракту, то йому може загрожувати штраф у розмірі до 30 тисяч злотих. На раз триває слідство в цій справі.

Затримання нелегальних працівників мало місце 13.06.18 р у Жаркському повіті (powiatu żarskiego). Офіцери SG у Тупліце виявили, що на одному з будівництв працюють 5-ро громадян України віком від 25 до 47 років, без необхідних дозволів на роботу. Іноземці одразу ж були затримані та зобов’язані покинути територію Польщі із річною заборону на повторний в’їзд. За порушення положень Закону про зайнятість та ринку праці іноземців, всі з числа перелічених українських громадян отримали штраф в розмірі 1000 злотих.

Відносно роботодавця, що незаконно працевлаштував іноземців, буде направлено заяву в суд для встановлення покарання. До слова, український працедавець, що “затруднив” земляків з порушенням діючих правил, може бути покараний штрафом в розмірі до 30.000 злотих. Розмір штрафу встановить суд.

Джерело: Рафал Потоцький, офіцер Надоджанського відділу прикордонної служби РП.

Світлина: Надоджанський відділ прикордонної служби РП.