Польських прикордонників не обдуриш: у Вроцлаві затримано грузинів, які прикидалися чехами

Польських прикордонників не обдуриш: у Вроцлаві затримано грузинів, які прикидалися чехами

Грузини намагався в’їхати до Лондона за підробленими чеськими паспортами, — повідомляє прикордонна служба Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Працівники відділу прикордонної служби Вроцлав — Страховіце затримали трьох громадян Грузії, які використовували фальшиві чеські документи.

Чоловіки хотіли в’їхати до Англії, а підроблені документи мали дозволити їм вільно в’їхати за правилами, які застосовуються до громадян Європейського Союзу.

Інцидент трапився у суботу, 9 лютого, вранці під час перевірки пасажирів в аеропорту Вроцлава.

«Прикордонники звернули увагу на помилки в елементах захисту чеського паспорта, який показав пасажир, нібито виданого владою Чехії. Детальний контроль із використанням спеціалізованого обладнання підтвердив, що документи підроблені», — поінформував представник прес-служби відділу прикордонної служби Вроцлав-Страховіце.

Під час перевірки багажу іноземця прикордонники виявили грузинський паспорт зі справжніми даними 40-річного громадянина Грузії.

Грузину висунули обвинувачення у зв’язку зі спробою незаконного перетину кордону з використанням підроблених документів. Чоловік зізнався, що хотів поїхати на заробітки до Великої Британії.

Щодо громадянина Грузії ухвалено рішення про позбавлення його волі на шість місяців із випробувальним терміном на два роки. Прикордонна служба заборонила йому в’їзд до Польщі та інші країни Шенгенської зони на два роки і відправила в Грузію.

Інші два громадяни Грузії були затримані також у аеропорту Вроцлава. Офіцери прикордонної служби під час патрулювання аеропорту попросили двох чоловіків кавказької зовнішності пред’явити документи — чоловіки показали чеські посвідчення особи. Ці документи викликали сумніви у прикордонників щодо їх достовірності. Після детального аналізу виявилося, що ці документи не є автентичними.

Обидва громадяни Грузії були затримані.

Під час допиту 37 і 47-річний чоловіки заявили, що вони громадяни Грузії. В результаті перевірок виявилося, що грузини приїхали до Польщі на підставі своїх паспортів. Один з них навіть звернувся на отримання тимчасового дозволу на проживання в Польщі до Мазовецького воєводи.

Обидва чоловіки були звинувачені у спробі незаконного перетину кордону з використанням підроблених документів. Затримані визнали провину і добровільно піддалися покаранню — шести місяців ув’язнення з умовною відстрочкою покарання на два роки. Крім того, командир прикордонної служби у Вроцлаві — Страховіце виніс рішення про зобов’язання іноземців повернутися на батьківщину протягом 15 днів і видав заборону на в’їзд на територію Польщі та інших країн Шенгенської зони строком на 18 місяців.