Польським роботодавцям буде дедалі важче знайти працівників з України

Польським роботодавцям буде дедалі важче знайти працівників з України

Посилення конкуренції на міжнародній арені спричинило те, що вже 46 % компаній повідомляють про труднощі з підбором персоналу зі Сходу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Це — аж на 32 % більше, ніж рік тому, — згідно з повідомленням кадрової служби Personnel Service -«Барометр економічної імміграції — 2-е півріччя 2019 року».

У звіті підкреслюється, що співробітники з України працюють в кожній п’ятій компанії в Польщі. Персонал зі Сходу становить 40 відсотків працівників великих підприємств, 25% — середніх та 15% — малих. Як бачимо — чим більша компанія, тим більше робітників з-за східного кордону.

Польські підприємці переконані у зростаючих труднощах з підбору працівників з України — 57% компаній. Майже половина опитаних роботодавців відзначає той факт, що впродовж останнього часу їм стало дедалі важче знайти та працевлаштувати українців.

До слова, лише 8 відсотків наших співвітчизників, які мають досвід роботи в Польщі, розглядають переїзд на постійне місце проживання до цієї країни. Це — незначне зменшення, порівняно з попереднім опитуванням, в якому кожен десятий працівник був готовий виїхати до країни-сусіда.