Поляки в мережі критикують українців

Поляки в мережі критикують українців

Нелюбов до українців зростає — це результат даних, опублікованих Центром дослідження соціальних поглядів та звітом Союзу українців у Польщі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

41% проаналізованих заяв в повідомленнях, розміщених у соціальних медіа, мали негативний характер, 42 % були нейтральними і лише 17% — позитивними. З травня 2018 р. по квітень 2019 р. було проаналізовано понад 1,5 млн. текстів з польських соціальних медіа, які містять ключові слова: Україна і українці.

Показано, що найчастішими темами, які викликають емоції, є соціальні та політичні питання. Найбільший відсоток негативних текстів, однак, з’явився в заявах про історичні, а також соціальні питання. Всього було лише 17,5 відсотків позитивних повідомлень.

В постах у соцмережах часто звучало незадоволення щодо співпраці польського уряду з Україною та допомоги, яка їм передається, її називають «несправедливою для поляків» і аргументом після цього твердження йде: «і чому вони не допомагають нам?», — зазначає портал www.bankier.pl.

Тема ринку праці була однією з найважливіших областей обговорення в соціальних медіа. Поляки все ще вважають, що українці гальмують зростання заробітної плати в Польщі. Але з іншого боку, вони вважають мігрантів працелюбними та компетентними.