Понад мільйон українців можуть отримати польське громадянство

Понад мільйон українців можуть отримати польське громадянство

Генеральний консул України стверджує, що Польща вже видала українцям більше одного мільйона документів, які дають їм право подати заяву на отримання польського громадянства. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Польща видала українцям понад 1 млн. карт поляка. А це означає, що через рік вони можуть стати громадянами Польщі. Олег Мандюк, Генеральний консул України в Кракові, стверджує, що Україна не зацікавлена в еміграції, «але ми реалісти, і ми знаємо, що багато хто з тих, хто виїхав через війну з Росією і низькою зарплатою, хочуть залишитися в Польщі». Він підкреслив, що для української держави найважливішим є те, що всі ці люди можуть зберегти і культивувати свою ідентичність і культуру.

Слід зазначити, що за даними Міністерства закордонних справ від вересня 2018 року, з 2008 по 2017 рік, карту поляка отримало 101 937 громадян України. З 2016 року кількість таких документів, виданих польськими консульствами протягом року, зросла до 13 тисяч. Отже, за загальною оцінкою, з цього часу кількість може сягати приблизно до 120 тисяч.

Консул Мандюк також визнав, що Київ знає, що Польща, а також Німеччина, Чехія, Словаччина і країни Балтії «все більше зацікавлені в допуску українців та інших іммігрантів зі Сходу».

За матеріалами: Dziennikpolski24.pl / Kresy.pl