Президентські вибори у Польщі: можливі дві форми голосування
Wybory parlamentarne w 2019 roku. Jeden z warszawskich lokali wyborczych ASkwarczynski/Shutterstock

Президентські вибори у Польщі: можливі дві форми голосування

Виборці самі вирішуватимуть, який спосіб голосування обрати – традиційний, у виборчих дільницях, чи кореспонденційний. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У президентських виборах 28 червня 2020 року виборці самі вирішуватимуть, який спосіб голосування обрати. Про це повідомила голова Крайового виборчого бюро Маґдалєна Пєтшак. Можливі дві форми голосування – традиційна, у виборчих дільницях, та кореспонденційна.

«Щоби вибрати кореспонденційну форму голосування, слід скласти відповідну заяву», – пояснює Маґдалєна Пєтшак:

«Ці заяви слід скласти до 16 червня. Заяви надсилаються до ради ґміни, у списку виборців якої є громадянин. Якщо виборець не змінював місця свого проживання і мешкає там, де він числиться у списку виборців, то заяву про бажання взяти участь у кореспонденційному голосуванні слід складати в цій ґміні. Якщо хтось змінив місце проживання то потрібно дописатися до списку виборціцв у ґміні, в якій нині проживає виборець, і складати тут, в новому місці, заяву про кореспонденційне голосування».

Заяви про намір взяти участь у кореспонденційному голосуванні слід надсилати у паперовій формі або електронноій, за допомогою платформи ePUAP.

IAR/Я.С.