Прикордонники виявили більше десятка українців, які працювали нелегально в Нижній Сілезії

Прикордонники виявили більше десятка українців, які працювали нелегально в Нижній Сілезії

Офіцери Надоджанського загону прикордонної служби затримали 16 українців, які нелегально працювали на будові. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Офіцери Надоджанського загону прикордонної служби затримали 16 українців, які нелегально працювали на будові. Про це повідомляє 22/03/2019 Рафал Потоцький з прес-служби польських прикордонників.

Затримання відбулося у рамках проведення цільових профілактичних заходів на теренах Нижньосілезького воєводства, — повідомляє Рафал Потоцький з прес-служби Надоджанського прикордонного загону. Всього офіцери з Placówek SG в Легниці, Вроцлав-Стараховіце, Зелена Гура-Бабімост і Гожув-Велькопольський затримали 16 громадян України.

Громадяни України працювали на будівництві без необхідних дозволів на роботу та без необхідних договорів (zezwoleń na pracę, oświadczeń o powierzeniu wykonywania pracy oraz bez wymaganych umów).

Невдовзі, іноземці отримають рішення (decyzje), що зобов’язує їх до виїзду з території Польщі та річну заборону на в’їзд. Стосовно роботодавців, які незаконно наймають іноземців, буде подана заявка до суду для призначення їм відповідного покарання. До слова, ті працедавці, що працевлаштовують іноземців з порушенням чинного законодавства, можуть отримати штраф у розмірі від 1000 злотих до 30 000 злотих.

Джерело: Рафал Потоцький з прес-служби Надоджанського відділу ПС