Проект «Жовтий собака» у Вроцлаві: візьми жовту стрічку

Проект «Жовтий собака» у Вроцлаві: візьми жовту стрічку

У п’ятницю, 20 вересня, з 10.00 до 13.00, біля фонтану, на площі Ринок працівники Управління «Вроцлав без бар’єрів» та спеціалісти з охорони домашніх тварин репрезентуватимуть міжнародний проект з жовтої стрічки. Під час зустрічі ви також зможете обрати стрічку для свого собаки. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Жовтий колір попереджає
Проект «Жовтий Собака» — це міжнародний рух для власників собак, яким, буквально, потрібен простір, або, перефразовуючи, до яких не слід занадто близько підходити, — інформує wroclaw.pl.

Припущення полягає в тому, щоб навчити мешканців (у т.ч. власників собак) розпізнавати чотириногих, що потребують простору, та пропагувати принципи належного контакту з собаками.

Собак, які потребують простору, слід вести на жовтому ошийнику та повідку або на повідку з прикріпленою до нього жовтою стрічкою. Жовтий — знак того, що не слід підходити занадто близько до собаки.

— Прикріплення жовтої стрічки до повідка чи ошийника собаки не повинно бути приводом для уникнення тренувань чи терапевтичної роботи над вирішенням проблем тварини. Жовта стрічка — це інформація, що працюємо над вирішенням проблем, які собака має з прийняттям людей чи собак у її приватний простір, і що ми несемо повну відповідальність за поведінку собаки, — говорить Марцін Вєжба, спеціаліст із захисту домашніх тварин. — Ми хотіли б запровадити цю програму у Вроцлаві.

Є багато причин, через які собаці потрібен вільний простір:
— собака має проблеми зі здоров’ям;
— перебуває в процесі тренування;
— чи в процесі реабілітації;
— собака недавно адаптований, переляканий, чи надто привітно реагує на оточуючих.

Проект «Жовтий собака» діє у багатьох країнах і його рекомендують всесвітньо відомі дресирувальники та кінологи.