Путівник варшавським зоопарком для незрячих

Путівник варшавським зоопарком для незрячих

Варшавський зоопарк опублікував путівник шрифтом Брайля. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Монітор Інфо.

Незрячі та особи із вадами зору можуть довідатися з нього історію зоопарку та прочитати цікавинки про його мешканців.

Ще минулого року в зоопарку з’явилася освітня стежина з підписами для незрячих. Завдяки ним незрячі можуть відстежувати пальцями усі маршрути та відвідати найважливіші об’єкти.

«Ми перший зоологічний парк у Польщі, а можливо, навіть у Європі, який підготував путівник шрифтом Брайля», – пишається варшавський зоопарк.

Путівник має 164 сторінки і містить інформацію та цікаві факти про тварин, що мешкають у Варшавському зоопарку. У ньому точно такий же зміст, що й у традиційному друкованому довіднику зоопарку.

Обидва путівники можна придбати в Пункті обслуговування клієнтів (вул. Ратушова, 1/3). Їх вартість складає 25 злотих. «Ідея створення такого путівника Варшавським зоопарком з’явилася у 2018 р. і була наслідком існування спеціальної освітньої стежки для незрячих та людей із вадами зору», – нагадує варшавський зоопарк.

Ця стежка складається із 11 бронзових скульптур, що зображують тварин, із описовими табличками шрифтом Брайля і двома звуковими дошками із планом всього зоопарку. Скульптури розміщені в зоопарку, поруч із загонами для тварин, яких вони зображують.

Керівництво зоопарку анонсує, що у квітні освітній відділ планує провести серію заходів для незрячих людей та людей із вадами зору. Програма включає: прогулянку стежкою для незрячих зі скульптурами тварин та табличками із описом шрифтом Брайля (ведмідь, сова, пінгвін, тукан, горила, слон, носоріг, крокодил, жираф, тигр, лев, акула).

У другій частині освітніх занять заплановані відвідини навчального залу, де можна буде безпосередньо зустрітися зі змією, ящіркою, декількома видами безхребетних (паличник, слимаки та равлики) та поспілкуватися із папугою. Заняття триватимуть 60–90 хвилин (залежно від можливостей та віку відвідувачів).

Заняття відбуватимуться вранці, на них можна записатися в освітньому відділенні. Ті, хто бажає це зробити, можуть звернутися за телефонами: 22 619 40 41, вн. 179 або 22 619 56 28.

Столичний зоопарк пригадує, що люди з усіма ступенями інвалідності разом із опікунами мають право на безкоштовний вхід у зоопарк протягом усього року.

Джерело: Rzeczpospolita