Роковини початку Другої світової війни з повним військовим церемоніалом
http://external.polskieradio.pl/files/dc97fb67-128e-48e8-9e42-86e97dd43f54.file

Роковини початку Другої світової війни з повним військовим церемоніалом

Врочистості відбудуться 1 вересня на Вестерплятте, де 79 років тому почалася Друга світова війна. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Врочистості 79-х роковин вибуху Другої світової війни відбудуться 1 вересня на півострові Вестерплятте у Ґданську. Вестерплятте був обстріляний 1 вересня 1939 року німецьким броненосцем «Шлезвиг-Гольштейн», що дало початок Другій світовій війні.

Цьогорічне вшанування загиблих як у героїчній обороні Вестереплятте, так і у Другій світовій війні, відубудеться з повним військовим церемоніалом. Про це сьогодні заявив міністр національної оборони Польщі Маріуш Блащак:

«Ми докладемо усіх зусиль, щоб врочистості на Вестерплятте відбулися з повним військовим церемоніалом. Крім цього, офіцер Польського війська прочитає Переклик пам’яті».

Міністр додав, що під час розмов з мером Ґданьска Павелом Абрамовичем він запропонував, щоб польські гарцери прочитали прізвища польських скаутів, котрі загинули у Другій світовій війні. Це буде посланням до сучасної молоді, – додав Маріуш Блащак.

IAR/Я.С.