Санітарні обмеження продовжено до 14 лютого
Міністр здоров’я Польщі Адам Нєдзєльський, 28 січня 2021 року PAP/Marcin Obara

Санітарні обмеження продовжено до 14 лютого

Однак, уже 1 лютого в Польщі знову відкриють крамниці в торгових центрах. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Міністр здоров’я Адам Нєдзєльський повідомив, що так званий етап відповідальності, тобто обмеження, спричинені пандемією коронавірусу, вирішено продовжити до 14 лютого. Обмеження стосуються організації зібрань, заходів, роботи ресторанів, готелів, гірськолижних трас, діяльності шкіл, а також правил перетину кордону.

Проте, 1 лютого знову відкриють крамниці в торгових центрах та установи культури, наприклад музеї та галереї мистецтв. Вони зможуть працювати в санітарному режимі.

Попри загальмування пандемії коронавірусу, деяке зменшення числа нових захворювань, госпіталізацій і смертей, поки що надто рано було б радикальніше скасовувати обмеження, – зазначив міністр здоров’я. Як пояснив Адам Нєдзєльський, це, між іншим, тому, що ситуація в інших європейських країнах надалі дуже серйозна, а також у Польщі цього тижня виявлено другий випадок зараження новим штамом коронавірусу, який є більш заразним.

Зміна правил локдауну буде можливою найраніше за два тижні. Подальші рішення у справі обмежень прийматимуться на основі кількості заражень у Польщі та ситуації в Європі.

IAR/Н.Б.