Скільки українців проживає в Польщі?

Скільки українців проживає в Польщі?

У Польщі живе понад 1,2 млн. українців. Згідно з даними ZUS, найбільше наших земляків у Мазовецькому, Великопольському воєводстві та Нижній Сілезії. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Кожен п’ятий українець у Польщі працює в Мазовецькому воєводстві — за даними Інституту соціального страхування (ZUS) за перший квартал цього року.

На другому місці за кількістю зайнятих громадян України знаходиться Великопольське воєводство, де зареєстровано 11% іммігрантів з України. На третьому місці знаходиться Нижня Сілезія — з результатом 10 відсотків. Працівники з України працюють, насамперед, у сфері послуг, торгівлі, будівництві, сільському господарстві та промисловості — відповідно до даних Personnel Service.

Зазвичай українці обирають міста, де вже працює багато їхніх знайомих чи родичів — так вони почуваються спокійніше та більш впевнено. У Мазовецькому воєводстві ж працює п’ята частина всіх українців, котрі живуть й працюють в цілій Польщі.

За даними ZUS, станом на 31 березня цього року у Мазовше перебуває 97,7 тис. українців, у Великопольському воєводстві — 50,2 тис., а у Нижній Сілезії — 45,7 тис., у Сілезії — 44,9 тис.

На наступних щаблях стоїть Малопольське (37,6 тис. осіб), Поморське (29,4 тис.) та Західно-Поморське воєводство (20,2 тис.)