Скільки українських дітей навчається в польських школах і дитсадках? Дані Міністерства освіти і науки Польщі

Скільки українських дітей навчається в польських школах і дитсадках? Дані Міністерства освіти і науки Польщі

У польських школах і дитсадках навчається 187,9 тисячі українських дітей, які приїхали до Польщі після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Найбільше українських учнів – у Варшаві, Вроцлаві та Кракові. Такими є дані Міністерства освіти і науки Польщі, повідомляє PAP. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на “Наш Вибір”.

Згідно з даними Системи освітньої інформації (SIO), станом на 14 лютого 2023 року, в системі дошкільної освіти країни перебувало близько 43,8 тисячі дітей з України, які прибули після 24 лютого 2022 року. У середніх школах Польщі у цей період навчалося близько 116,8 тисячі українських учнів, а в ліцеях, технікумах і професійних училищах – 27,2 тисячі осіб.

Найбільше дітей, які приїхали до Польщі після 24 лютого 2022 року, навчається у Мазовецькому воєводстві (Варшава) – 33,6 тисячі, Сілезькому (Катовіце) та Нижньосілезькому (Вроцлав) воєводствах – по 21 тисячі. Найбільше українських дітей навчається у таких містах, як Варшава (17,2 тисячі), Вроцлав (8,5 тисячі) та Краків (7,4 тисячі).

На початку лютого міністр освіти та науки Польщі Даріуш Піонтковський під час засідання комісії Сейму з питань освіти, науки та молоді заявив, що за останні декілька місяців кількість українських учнів, які опинилися в Польщі після 24 лютого 2022 року, є стабільною.

За даними міносвіти Польщі, на кінець квітня минулого року кількість українських дітей, які приїхали до РП після початку повномасштабної війни Росії в Україні, становила понад 193 тисячі, а на кінець навчального року у червні – 182,6 тисячі.

За даними польського міністерства освіти, станом на 14 лютого 2023 року, в польських закладах освіти працювало 1 792 вчителів з України, з яких 1120 приїхали до Польщі після 24 лютого.

Станом на сьогодні в Польщі перебувають понад 2,5 млн громадян України, з них понад мільйон прибули після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Джерело: Bankier.pl, Укрінформ