Співробітники поліції організовують рух транспорту на польсько-білоруському кордоні в Корощині
Фото ілюстраційне CC0 Domena publiczna https://pxhere.com/pl/photo/855670

Співробітники поліції організовують рух транспорту на польсько-білоруському кордоні в Корощині

Співробітники поліції організовують рух транспорту в районі польсько-білоруського переходу кордону в Корощині. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

Співробітники поліції організовують рух транспорту в районі польсько-білоруського переходу кордону в Корощині. Черга вантажівок становить понад 40 кілометрів. Водії вантажівок чекають оформлення понад 60 годин.

«Черга починається на висоті села Воронєць перед об’їзною дорогою міста Біла Підляська починаючи звідти можна зустріти поліцейські патрулі», — каже комісар Барбара Салчинська-Пирхла з Головного управління муніципальної поліції міста Біла Підляська.

«Вони впродовж цілої доби несуть там службу, це офіцери з Більського повіту й тих що знаходяться поблизу. Поблизу міста  Біла Підляська та населеного пункту Залесе, Вулька-Добринська  організовано зони, де не можуть припаркуватися вантажівки. Ми реагуємо на кожну інформацію та зголошення про труднощі», — додала вона.

Прикордонний перехід  у Корощині — єдиний, де можна розмитнити фури, які в’їжджають до Білорусі. У відповідь білоруський уряд ввів норму, згідно з якою польські перевізники не можуть користуватися прикордонними переходами на ділянці кордону між Білоруссю та Литвою та Латвією. Це причини величезних черг перед терміналом у Корощині.

IAR/А.Л.