“Це не лікарня, це — вмиральня!”: у Сілезії померла жінка, бо… лікарня відмовилась її приймати

“Це не лікарня, це — вмиральня!”: у Сілезії померла жінка, бо… лікарня відмовилась її приймати

Черговий неприємний випадок у Сілезії — пацієнтку у важкому стані відмовились лікувати в одній із лікарень і скерували в іншу, де жінка й померла внаслідок перевезення і неналежну медичну допомогу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Трагедія трапилася у минулу п’ятницю. Пані Роксана Кубічек опублікувала в соціальній мережі інформацію про смерть своєї бабусі. Відповідно до звіту жінки, за смерть її бабці має відповісти лікарня Старкевича в м. Доброва Гурніча. Згідно з наданою інформацією, жінці не надали необхідної допомоги, ніхто з медиків не взяв до уваги надзвичайну ситуацію і стан бабусі, тож вона була відправлена назад до відділення в Сосновці. Жінка постійно кашляла кров’ю і мала ускладнене дихання. Саме в Сосновці вона й померла через два дні. Лікарня в м. Домброва Гурніча стверджує, що пацієнтку обстежили належним чином і транспортували в стабільному стані.

За словами жінки, у лікарні, у відділенні реанімації було вільне місце. Не зважаючи на це, установа вирішила відправити старшу жінку у важкому стані до іншого медичного закладу у Сосновці. Чому?

Пані Роксана наполягає на тому, що подаватиме до суду і цю справу просто так не залишить, адже життя людини можна було врятувати, надавши їй медичну допомогу. На підтвердження своїх слів жінка стверджує, що має відеоматеріали, які й передасть до суду. “Це не служба здоров’я, це — вмиральня!” — саме так завершила свій пост в мережі Фейсбук пані Роксана.

Додамо, що це — не перший такий випадок у Сілезьких шпиталях.

https://www.facebook.com/roksana.kubiczek.9/posts/986723151525838