У Кракові молода жінка стала жертвою сталкінгу

У Кракові молода жінка стала жертвою сталкінгу

21-річній мешканці Краківського повіту ледве вдалося позбутися переслідування надокучливого залицяльника. Розповідає: той чекав щоразу вранці її біля офісу і йшов за нею, коли вона ввечері поверталась додому, намагався потайки знімати її на відео, надсилав смс-ки вночі. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Під поняттям сталкінг розуміється нав’язливе переслідування, часто у поєднанні з домаганнями та погрозами, від якого досить важко захиститись. Цим власне і займався 25-річний мешканець Кракова. Чоловік відповість за стійке переслідування молодої жінки.

Звинувачення у переслідуванні почув краков’янин, який наполегливо переслідував 21-річну жінку: безперебійно дзвонив їй, нападав на роботі і погрожував позбавити життя. Горе залицяльник був затриманий в аеропорту. Йому загрожує до трьох років ув’язнення, — заявив Себастьян Глен, представник поліції Малопольського воєводства в п’ятницю, 15 лютого.

Мешканку Краківського повіту протягом кількох місяців переслідував знайомий. За даними поліції, чоловік дзвонив до жінки до 50 разів на день, відправляв повідомлення через різних посланців, приходив на роботу, створював підроблені аккаунти в соціальних мережах, використовуючи її особисті дані.

«Чоловік погрожував потерпілій позбавленням життя, одного разу навіть застосував фізичну силу — завдав їй тілесні ушкодження, його поведінка стала такою настирною, що створила відчуття небезпеки, молода жінка нарешті звернулася до поліції за допомогою», — сказав Глен.

Проаналізувавши докази, співробітники поліцейського відділення в Зелонках вирішили затримати сталкера. Тоді чоловік перебував за кордоном. Він був затриманий одразу після повернення до Польщі — в аеропорту в Баліце.

25-річному чоловікові пред’явлено звинувачення у переслідуванні та завданні тілесних пошкоджень. Прокурор застосував поліцейський нагляд до підозрюваного і заборонив наближатися до потерпілої та спілкуватися з нею в будь-якій формі.