У Кракові подружжя вдома друкувало фальшиві злоті, бо.. хотілося жити як всі

У Кракові подружжя вдома друкувало фальшиві злоті, бо.. хотілося жити як всі

У Кракові подружжя фальшивомонетників друкували не справжні банкноти, не виходячи з дому. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Чоловік та дружина друкували фальшивки номіналом 20 і 100 злотих. Під час обшуку поліцейські вилучили 900 фальшивих злотих.

Оперативники Управління захисту економіки у Малопольському воєводстві Нацполіції РП з’ясували, що на території регіону невідомі особи розповсюджують фальшиві гроші.

Для друку фальшивих банкнот їм знадобилась комп’ютерна техніка та звичайний папір. Друкували банкноти номіналом 20 і 100 злотих.

В подальшому підробкою розплачувались у торговельних точках: на місцевих ринках, великих торговельних центрах та невеличких кіосках, заправках.

Подружжя фальшивомонетників розповсюджувало «липові» гроші не лише на території Тарнова, звідки походять, а й у Кракові.

Діяла група упродовж двох тижнів. За друк фальшивих грошей подружжя відбуватиме тюремне покарання терміном один рік і 8 місяців.

Пара закоханих з-під Тарнова — 23-річний Лукаш В. і 21-річна Моніка О. в простій спосіб вирішили отримати гроші. Вони включили принтер і роздрукували банкноти.

Апеляційний суд Кракова зменшив рішення суду м. Тарнув до покарання — один рік і 8 місяців тюремного ув’язнення молодому подружжю фальшивомонетників. Обидвоє визнали себе винними, покликалися до голосу сумління і описали обставини злочину.

Молоді чоловік і дружина друкували фальшиві злоті менше двох тижнів, а самі банкноти були поганої якості. Зрештою, вони були зроблені на звичайному папері і за допомогою аматорського принтеру.

Їхні захисники стверджували, що слід звернути увагу на мотивацію подружжя. Вони підробляли гроші, тому що просто не вистачало на життя, купляли їжу та соки для своєї дитини. Вперше Моніка фальшивими 60 злотими розплатилася за поповнення телефону в магазині «Грошек» у Громнику.

Тоді подружжя вирішили “перейти” на підробку номіналом 100 злотих. Вони надрукували банкноти на принтері, після чого Моніка вирізала їх ножицями зі звичайного листка паперу формату А4, а Лукаш енергійно жмакав в руках свіжі банкноти, щоб вони виглядали вживаними.

Фальшивомонетники не “заморочувалися” додаванням водяних знаків, опуклим друком, тому що просто не знали як це робити. 30 вересня 2017 року пара організувала невелику прогулянку в околиці, щоб позбутися підробок. Спочатку поїхали на вечерю до піцерії «Вікторія» в Ольшині. Поїли зі смаком, після чого заплатили 100 злотих. У другій половині дня відвідали Центр Делікатесів, де залишили ще 100 фальшивих злотих. Касир не хотів приймати одну банкноту, тому що вона була яскравішою за інші, але в кінці кінців погодився.

Тоді Моніка і Лукаш з’явилися на станції «Орлен» і заплатили касирові за газ до автомобіля фальшивими 100-а злотими, а через деякий час ще 100 злотих видали за бензин. Того дня вони навіть заглянули в магазин, де придбали блок сигарет LM і чотири пива Tyskie. На місцевому ринку за наступні 200 злотих придбали штучні квіти для могили.

Фальшивки поширювалися, як гарячі пиріжки. Наступного дня закохані поїхали купити двох гусей, щоб поїсти. Продавщиця прийняла 200 злотих, видала 80 злотих решти, але раптом зрозуміла, що щось з грошима не то. Після короткого обміну реченнями з покупцями, вона забрала гусей і повернула «дивні банкноти». На наступний день Моніка спробувала заплатити фальшивками за сік. Вона дала касиру 100 злотих, отримала решту, але раптом продавець взяла під сумнів достовірність банкноти. Все закінчилося тим, що Моніка взяла гроші назад, а за сік заплатила монетою 5 злотих.

Поліція почала отримувати сигнали про те, що хтось у районі розповсюджує фальшиві гроші. Моніка і Лукаш були швидко відстеженні і затримані за місцем проживання. У їхньому будинку було виявлено більше підробок на суму близько 900 злотих, нарізаних з офісного паперу, також сканер і принтер. Відбитки пальців зафіксовано на обладнанні, що й стало ключовим доказом провини подружжя.