У Польщі археологи відкрили залишки оборонних мурів унікального міста
https://zik.ua/gallery/top/z/a/zalyshky_muru_1_.jpg

У Польщі археологи відкрили залишки оборонних мурів унікального міста

Під час прокладання теплотраси на вул. Божого тіла у Кракові робітники натрапили на збудовані у XIV ст. залишки оборонних мурів середньовічного міста Казімеж, що існувало під Краковом у XIV-ХІХ ст. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на ZiK.

Під час прокладання теплотраси на вул. Божого тіла у Кракові робітники натрапили на збудовані у XIV ст. залишки оборонних мурів середньовічного міста Казімеж, що існувало під Краковом у XIV-ХІХ ст. Про це повідомляє RMF FM.

Від своєї появи у XIV столітті до початку XIX століття Казімеж був самоврядним містом розташованим південніше Кракова та відділеним від нього бічним руслом Вісли. Північна-східна частина становить історичну єврейську дільницю. Багато століть Казімеж був місцем синтезу та співіснування єврейської та християнської культур. Нині є однією з головних туристичних пам’яток Кракова, а також важливим осередком культурного життя міста.

Фото: rmf24.pl

«У Кракові залишки мурів Казімежа відкрито у кількох місцях. Вони оточували середньовічне місто суцільним кільцем. Важливість нового відкриття полягає у тому, що воно доводить – Казімєж XIV століття був набагато більшим, ніж досі вважали дослідники», – зазначила археолог Юстина Ярош-Романець.

Вона додала, що ширина відкритого муру становить 2,40 м, що на 20 см більше, аніж у інших частинах міста.

«Очевидно, тут звели потужніші укріплення, оскільки поруч Вісла і мур мав не лише охороняти місто від ворогів, а й протидіяти можливим повеням», – підкреслила археолог і додала, що науковці планують продовжити дослідження муру – відкрити його фундаменти та дослідити матеріали з якого його збудували.