У Польщі хочуть дозволити їсти бобрів

У Польщі хочуть дозволити їсти бобрів

У Польщі міністр сільського господарства запропонував обідати м’ясом бобра, а вечеряти зубром. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

У Польщі міністр сільського господарства запропонував обідати м’ясом бобра, а вечеряти зубром. Про це повідомляє bezprawnik.pl.

Польський міністр сільського господарства Ян Кшиштоф Ардановський запропонував скасувати законодавчий захист зубрів і бобрів, додавши їх до списку «їстівних тварин».

Як стало відомо, Ардановський заявив про необхідність регулювання чисельності бобрів через збитки, які, за словами чиновника, наносять ці тварини сільськогосподарським угіддям.

У зв’язку з цим, міністр запропонував визнати бобрів і зубрів їстівними тваринами, зазначивши, що хвіст бобра раніше вважався афродизіаком.

Відомо, що в Польщі знаходяться одна тисяча вісімсот сімдесят три зубра і понад 55 тис. бобрів.

У повідомленні наголошується, що в Польщі щорічно в період з жовтня по березень за певних обставин дозволяється полювати на бобрів, але не вживати в їжу їхнє м’ясо.

Однак слова міністра викликали деяке здивування.

Відомо, що міністр охорони навколишнього середовища, а не сільського господарства має право вирішувати, які види тварин потребують державного захисту в Польщі.

Проте, 7 червня пан Ардановський пояснив, що він веде переговори з міністром навколишнього середовища про внесення бобра, а не бізона в перелік тварин, на яких можна полювати, а м’ясо їсти. У цьому списку є, наприклад, олень або заєць.

У свою чергу, в разі скасування захисту бобрів, законодавство Польщі опиниться в конфлікті з правом ЄС, оскільки європейський бобер захищений відповідно до загальноєвропейських норм.