У Польщі поліція розігнала протест підприємців, які вимагали відмінити карантинні обмеження (відео)

У Польщі поліція розігнала протест підприємців, які вимагали відмінити карантинні обмеження (відео)

У Варшаві, 16 травня, поліція розігнала так званий страйк підприємців, які вимагали відкрити їх підприємства та відмінити запровадженні владою карантинні обмеження у зв’язку с пандемією коронавірусу. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Поліція застосувала газ та затримала майже 400 осіб.

Ще до її початку поліція почала затримувати її учасників, перевіряти їх дані, та виписувати штрафи. Пізніше мітингарів оточила поліція. Після кількох вимог правоохоронців розійтися, був застосований сльозогінний газ та почалися затримання. Акцію протесту було розігнано.

Як інформує столична поліція, учасники мітингу атакували поліцейських та не підкорялися вимогам правоохоронців, тому у відповідь на такі дії був застосований газ а також фізична сила.

Дії поліції засудив президент Варшави Рафал Трасковскі, який наголосив,, що не погоджується аби Варшава «була місцем, де поліційний кийок був єдиним аргументом влади»

Як повідомляє Polsat з посиланням на прес-секретаря варшавської поліції, у зв’язку зі страйком підприємців правоохоронці затримали понад 380 осіб,  150 особам виписано штрафи, до суду направлено 220 справ про застосування кари. До санепідемстанції передана інформація про порушення карантинних заходів.

Починаючи з 14 березня у Польщі запроваджено стан епідеміологічної загрози, а пізніше стан епідемії. Проведення масових акцій заборонено.  Через запроваджені обмеження, які вже діють майже 2 місяці, багато підприємців опинилися на меж виживання.

Фото: screen YouTube