У Польщі поволі відкривають доступ туристам у гори

У Польщі поволі відкривають доступ туристам у гори

У Польщі для туристів поволі відкривають доступ до гір. З кожним тижнем відкриваються  чергові елементи інфраструктури. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Гори знову починають оживати. Багато поляків саме збираються провести свій літній відпочинок. Багато кого порадує, що у Карконоському народному парку перед травневими святами запустили частину підйомників. При користуванні ними, також впроваджені процедури санітарної безпеки. У черзі туристи мають тримати дистанцію – не менше 2 метрів один від одного, поблизу перонів підйомників встановлені  дозатори дезінфікуючої рідини.

На жаль, підйом на найвищу гору Карконош – Снєжку (1602 метри) поки заборонений, через обмеження, які діють при перетині кордону, інформують на свої сторінці у фейсбук працівники Карконоського парку. Також закритий підйом на Сніжні котли, Łabski Szczyt, Wielki Szyszak, Śląskie та Czeskie Kamienie. В той же час, туристи можуть піднятися на гору Szrenica, та користуватися парком по польській його частині.

Окрім того, деякі маршрути закриті через загрозу сходження лавин.

Нагадаємо, у Польщі влада дозволила користуватися парками ще з 20 березня.

ФОТО: inPoland.net.pl