У Польщі суд звільнив з арешту таксиста, який збив українця на велосипеді під заставу 20 тис.злотих

У Польщі суд звільнив з арешту таксиста, який збив українця на велосипеді під заставу 20 тис.злотих

Водія таксі, який у квітні цього року збив українця на велосипеді, звільнили з арешту. У вересні, окружний суд Вроцлава вирішив змінити міру запобіжного заходу для Артура Ц.  Чоловіка відпустили, за умови сплати ним застави у розмірі 20 тисяч злотих. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Як повідомили у прес-службі суду, у вересні суд продовжив водію тимчасовий арешт терміном на 2 місяці – до 22 листопада, до 9 години.

В той же час, на підставі 257 § 2 k.p.k суд визначив, що при внесенні ним застави у розмірі 20 тисяч злотих на рахунок прокуратури, запобіжний захід буде змінено. Сторона скористалася з цієї можливості.

З моменту вплати коштів, Артур Ц. був звільнений з під варти, але йому заборонено покидати територію Польщі та у нього вилучили паспорт. Також, у якості запобіжного заходу, щотижня він має з’являтися у комісаріаті поліції за місцем проживання.

Нагадаємо, 27 квітня у Вроцлаві таксист збив велосипедиста, громадянина України, біля парку Skowroni. В результаті наїзду потерпілий отримав забій грудної клітини з двостороннім плевральним пневмотораксом і переломом ребер, що пошкодило функції органів його тіла.

За замах на вбивство  затриманому загрожує довічне ув’язнення.