У Сенаті відкрито проект «Польща є в Тобі»
Marszałek Senatu Stanisław Karczewski podczas spotkania w Warszawie z młodzieżą polskiego pochodzenia z Łotwy, Białorusi, Kazachstanu i Rosji PAP/Paweł Supernak

У Сенаті відкрито проект «Польща є в Тобі»

Його мета – ознайомити молодих представників Полонії з польськими традиціями та звичаями. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У верхній палаті польського парламенту, Сенаті, відбулося відкриття проекту «Польща є в Тобі». У цьому проекті бере участь полонійна молодь, а його метою є ознайомлення з польськими традиціями та звичаями.

На початку з молодими людьми польського походження з Білорусі, Казахстану, Латвії та Росії зустрівся очільник Сенату, маршал Станіслав Карчевський. За його словами, юних поляків із закордону в Польщі чекають: «Це для нас дуже важливо, щоб якнайбільше молодих поляків хотіло до нас, до Польщі, приїжджати. Польща, – це дуже важливо, – дуже відкрита на вас; приїжджайте до нас не тільки на канікули. Заохочуємо вас навчатися тут у вишах, заохочуємо до репатріації. Ми хочемо, щоб ви знайомилися з польською літературою, з польською історією».

Протягом перебування на батьківщині предків учасники проекту вивчатимуть польську мову й історію, а також зустрінуться з цікавими представниками бізнесу, культури та політики. Ще в понеділок заплановано зустріч з президентом Польщі Анджеєм Дудою та його дружиною Аґатою Корнгаузер-Дудою.

У проекті «Польща є в Тобі», крім молоді з країн, які лежать на схід від Польщі, візьмуть участь також молоді поляки з Аргентини, Бразилії, Ірландії та Італії.

IAR/Н.Б.