У США завершилося голосування у виборах президента Польщі
ІІ тур президентських виборів у Польщі. 12 липня, 2020 р. PAP/Leszek Szymański

У США завершилося голосування у виборах президента Польщі

На території США у президентських виборах зареєструвалося 46 тисяч польських громадян. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Польське радіо.

У США завершилося голосування у виборах президента Польщі. Дев’ять виборчих комісій підраховують голоси, віддані виборцями у кореспонденційному голосуванні.

На території США у президентських виборах зареєструвалося 46 тисяч польських громадян. Найбільше виборців, 18,5 тисяч, зареєструвалося у нью-йоркському виборчому окрузі.

«Це – рекордні вибори. У список виборців вписалася рекордна кількість осіб, також рекордна кількість виборців вже проголосувала», – сказав Польському радіо генеральний консул у Нью-Йорку Адріан Кубіцький.

На території США діяло дев’ять виборчих комісій — по три у Нью-Йорку та Чикаго, а також по одній у Вашингтоні, Лос-Анджелес, Х’юстон.

У другому турі президентських виборів до виборчих списків у США дописалося на 12 тисяч осіб більше, ніж під час першого туру голосування, коли у президентських виборах зареєструвалися 34 тисячі польських громадян, котрі проживають на території США.

IAR/Я.С.