У центрі Кракова відкрили першу зарядну станцію для електромобілів
фото: krakiv.pl

У центрі Кракова відкрили першу зарядну станцію для електромобілів

У четвер, 18 жовтня, компанія Smart City Polska запустила першу в Кракові зарядну станцію для електромобілів. Станція розташована на площі Na Groblach, неподалік Вавеля. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на Krakiv.

Це перша з 25 зарядних станцій, які планують встановити до кінця 2018 року. До кінця жовтня почнеться монтаж двох наступних станціях на вулицях Rajska та Radziwiłłowska. Зарядні станції працюватимуть під брендом Altilium. Користуватися ними зможуть усі власники електричних авто в Кракові. Оплатити послугу можна за допомогою мобільного додатка.

— Кожен мешканець, який користується електричним автомобілем, може підзарядити своє авто на цій станції. Ми хочемо, розвивати е-мобільність Кракова щоби місто в майбутньому стало лідером цієї галузі в Польщі — коментує заступник голови Кракова з питань інвестицій та інфраструктури Tadeusz Trzmiel.

На зарядних станціях Altilium є кабелі для зарядки авто, тому водіям не треба возити власні кабелі із собою. Встановлено кабелі європейського стандарту, вони підходять до гнізда типу 2 (Mennekes).

Загалом є два види станцій, які встановлюватимуть у Кракові: два гнізда по 22 кВ або одне гніздо 44 кВ. Тип станції залежить від місця її встановлення.

Також діятиме промо-акція: перший тиждень користування станціями Altilium буде безоплатне. До кінця 2019 року компанія планує встановити в Кракові 200 зарядних станцій для електромобілів.