У Варшаві хочуть відкрити інфолінію українською мовою, бо українці допомагають розвивати місто

У Варшаві хочуть відкрити інфолінію українською мовою, бо українці допомагають розвивати місто

Чи буде міська довідкова служба також обслуговуватися українською мовою? Це — ідея радника Ренати Невітецької. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

— Я хотіла би, щоб українці відчували себе законними жителями Варшави, — зазначає вона. У варшавській міській раді зауважили, що більшість іноземців, які сьогодні живуть і працюють у Варшаві, приїхали саме з України. Причому більшість з них — не туристи, а постійні жителі міста, які працюють у Варшаві.

На цю ідею позитивно відреагував мер міста, котрий погодився, що сайт має бути адаптований для українців, які перебувають в столиці Польщі не лише з туристичною метою. Також він уточнив, що мова йде про ту інформацію, яка буде корисна аудиторії.

До слова, це — вже не перший крок міської влади назустріч українцям. Не так давно в білетоматах міського громадського транспорту з’явилося меню українською мовою.

— Багато українців дуже добре знають польську мову, але особливо ті, хто щойно приїхав, можуть мати мовні проблеми. Тож ми повинні допомогти їм швидко інтегруватися. Такою допомогою могла б стати міська гаряча лінія 19 115 українською мовою. Зателефонувавши за цим номером, українці могли б дізнатись, куди звернутися, наприклад, за безкоштовною юридичною порадою, — каже радник Рената Невітецька.

За оцінками, у Варшаві проживає 100 000 українців.