У Вроцлаві пацієнти 8 годин чекали на лікаря у кареті швидкої

У Вроцлаві пацієнти 8 годин чекали на лікаря у кареті швидкої

8 годин на проїжджій частині — це час, коли швидка допомога чекала разом з пацієнтами перед військовим шпиталем у Вроцлаві — все для того, аби хворий потрапив на прийом до лікаря. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Інформація з’явилася у профілі однієї із соціальних мереж «Це не з моєї швидкої допомоги» (“To nie z mojej karetki”), де рятувальники розповідають про свою роботу. Ми перевірили, що сталося в четвер ввечері.

Одна швидка допомога чекала на лікаря 8 годин, а дві інших — 7 годин. Саме стільки часу пацієнти швидкої допомоги чекали в четвер на прийом у військовий шпиталь у Вроцлаві. За словами рятувальників, не вперше рятувальникам доводиться чекати годинами на перевезення пацієнтів. За їх словами, найефективніша робота — в університетській клінічній лікарні на Боровській та Філдорфа.

Заступник директора Служби швидкої медичної допомоги Даріуш Матушкевич визнає, що, хоча є проблеми з військовим шпиталем, то аж такої критичної ситуації давно не було.

Прес-секретар військового шпиталю Мажена Касперська пояснює, що лікарі зробили все можливе, але в цей день до лікарні потрапило понад сто пацієнтів, з них 46 приїхали у машинах швидкої допомоги.

Колектив бригади швидкої був під лікарнею вже о 14:05 год., а пацієнта передали лікарям близько 22:00! Добре, що в нього не було проблем з серцем, лише скарги на біль голови та головокружіння, тож хворий чекав на невролога.

Ніхто не зміг вплинути на таке тривале очікування в лікарні. Медичний диспетчерський центр намагався — ефекту не було, координатор воєводства намагався — ефекту не було, Центр управління кризовими ситуаціями — також без ефекту.