У Вроцлаві побудують нову трамвайну колію на Свойчице

У Вроцлаві побудують нову трамвайну колію на Свойчице

На 2019 рік у місті планують провести реконструкцію трамвайної колії на Свойчице (Swojczyce). Об’єкт будівництва фінансуватиметься з міського бюджету. Про це повідомляє Upmp.news з посиланням на In Poland.

Нова трамвайна колія (насправді трамвайна та автобусна лінія) розрахована на розширення маршруту трамваїв, що обслуговують петлю Sępolno, до нової петлі, яка буде побудована в Swojczyce. Це, по суті, локалізація розташованої поблизу лінії 292 (Вроцлав-Єльч-Ласковіце) між вулицею Magellana і цвинтарем.

— Я радий, що завдяки залученню моєї команди нам вдалося швидко оголосити тендер на Mosty Chrobrego. Це перший крок до реалізації концепції побудови трамваю в Swojczyce. Ми хочемо покращити сполучення  з тією частиною Вроцлава. Трамвай покращить якість життя мешканців міста, а також всієї агломерації”, — сказав Яцек Сутрик, мер міста Вроцлава.

Довжина нової двоколійна траси сягатиме понад 2,1 км (разом з модернізацією петлі Sępolno і будівництвом нової петлі Swojczyce) і буде відокремлена автобусною дорогою (buspas).

Курс нової лінії починатиметься з вул. Mickiewicza через нові мости Bolesława Chrobrego (вони будуть побудовані з доріжкою негайно, тендер вже оголошений), а потім по вулиці Swojczycka.

Після перетину вулиць Swojczycka і Mydlana, колія пройде з північної сторони дороги на південь — завдяки цьому, пасажири будуть мати кращий доступ до автобусної зупинки. Водночас, ця концепція побудови нової лінії дозволить зберегти більшість дерев, що ростуть у цій місцевості.

— Такий варіант завдяки розташуванню зупинок і доріжок є найбільш вигідним для мешканців. Відповідна технологія забезпечить пересування автобусів по трасі. Крім того, переходи в цьому районі будуть відбудовані з урахуванням потреб пішоходів, велосипедистів та громадського транспорту”, — сказав Маріуш Конецький з Вроцлавських Інвестицій.

Нові зупинки 

Проект передбачає реконструкцію петлі Sępolno — зупинка буде розташована таким чином, щоб одночасно обслуговувати пасажирів і трамваїв і автобусів. Локалізація — перед перехрестям з вул. Mydlaną, поблизу АЗС Орлен і перед перехрестям з вул. Magellana.

Новий трамвайний маршрут допоможе  комунікації агломерації. Пасажири, що висідають з поїздів на станції Вроцлав-Свойчице, зможуть користуватися трамваєм, зупинка на вул. Магеллана розміщена менше ніж за 300 м від потяга.

Заплановано модернізацію дорожньої системи. Згідно з проектом геометрію перехрестя Mickiewicza/Monte Cassino буде змінено. В’їзд на вулицю Marco Polo буде замінений новою розвилкою, що буде продовженням вулиці Mydlanej у напрямку Marco Polo. Перехрестя між Swojczycka і Mydlana будуть оснащені світлофорами. Другий світлофор буде встановлено на перехресті Swojczyckiej і Magellana.

Технічні характеристики:

• Приблизно 2140 метрів нової двосторонньої колії (разом з модернізацією петлі Sępolno та будівництвом нової петлі Swojczyce), які будуть одночасно відокремлені автобусом (buspas)

• Реконструкція петлі Sępolno з «зворотним» напрямком петлі — для забезпечення можливості з’єднання автобусних і трамвайних зупинок.

• У рамках будівництва нової трамвайної лінії вулиця Свойчицька буде реконструйована на відтинку 1620 метрів (проїжджу частину шириною 6,5-7,5 м з місцевими розширеннями на перехрестях — окремі смуги для поворотів)

• 5 нових трамвайних і автобусних зупинок + 2 петлі

• 28 нових пішохідних переходів

• Нові велосипедні доріжки, пішохідні доріжки

• Два перехрестя з світлофором

• Відстань від трамвайної зупинки до зупинки PKP — 286 м